Яка національна страва у грузинів?

Хачапурі – знаменита у всьому світі грузинська національна страва, що в перекладі позначає коржик із сиром. Залежно від виду тіста, форми та способу приготування, розрізняють хачапурі по-аджарськи, по-мегрельськи, по-імеретинськи та ачму.4 окт. 2023 р.

Ми пропонуємо вам список грузинських страв, якими можна насолодитися, перебуваючи в Грузії:

  • Хінкалі Якщо ви любите пельмені, то у вас є ще одна причина відвідати Грузію. …
  • Чвіштари Грузини печуть відмінні кукурудзяні коржики, які вони називають чвіштари. …
  • Харчо …
  • Хачапурі …
  • Чахохбілі …
  • Салати …
  • Бадріджані нігвзит.
  • Чакапулі

Багато страв грузинської кухні стали інтернаціональними, а їх назви загальними: шашлик, суп-харчо, лобіо (квасоля з бараниною), чихірма (бульйон з курки або індички, приправлений борошном, змішаним в оцті яйцем і цибулею), чахохбілі (страва) , хачапурі (сирні ватрушки).

Які страви люблять грузини? У улюбленцях – ніжні хачапурі, соковиті хінкалі, шашлики на великих шампурах, курчата тапака, чахохбілі, чихіртма, чакапулі, лобіо, шкмерулі, сациві, буглама, харчо та багато іншого. Також грузинська кухня – це велика кількість смачного вина і сирів.