Залежно від використовуваного тіста, або основи для тістечка, буває тістечко бісквітне, тістечко безе, тістечко сирне (тістечко тірамісу), пісочне тістечко, тістечко з печива, тістечко заварне.
Різні види тістечок – це чудовий десерт та квиток до країни смакових насолод!
- Еклери Відомо, що французи – кулінарні законодавці мод. …
- Макарон Ще один вишуканий ласощі з батьківщини Дюма часто плутають з печивом макарун. …
- "Картопля" …
- «Кошик» …
- Брауні
Тістечка штучні кондитерські вироби різноманітної форми з художньо оздобленою поверхнею. Маса їх коливається від 17 до 110 р. У літературі нерідко тістечка не виділяють як окремий вид кондитерських виробів.
Термін «десерт» витіснив російське слово «тістечко», яке довго існувало в просторіччі для позначення будь-якої солодкої страви («А тістечко було бланманже…» — Олександр Пушкін, «Панянка-селянка») (Гуманітарний словник, 2002).