Які квіти не можна використовувати у тортах?

Квіти непридатні для їжі: кольорові гвоздики, нарцис, анемони, тюльпани, конвалії, гіацинти, кали, лілії. Намагайтеся взагалі уникати дотику цих кольорів до їжі, не використовуйте для декору!

Певні види квітів токсичні. Використовувати їх для прикраси торта заборонено. Квіти не повинні стикатися з тортом. … Токсичні квіти, які не можна використовувати для прикраси:

  • Лілія
  • Калла
  • Гіацинт
  • Конвалія
  • Жасмін
  • Пролісок
  • Тюльпан
  • Гортензія

Так, ви не помилились! В прикрасі десерту можна використовувати їстівні квіти в зацукрованому вигляді, а за бажання пелюстки цих квітів ви зможете вжити в їжу. До них відносяться троянда, лаванда, календула, квіти апельсинового дерева та яблуні, хризантема, волошка та чебрець.

До того ж не всі квіти підходять для прикраси торта. Не варто використовувати з цією метою калли, білі лілії, гіацинти, конвалії, жасмин, проліски, тюльпани, гортензії, рожеві гвоздики.. Їхній сік містить небезпечні для людини отрути, так що ризикувати не варто.