Які навички мають бути у кондитера?

Традиційно кондитер готує інгредієнти, місить тісто, пече торти, тістечка, печива та чізкейки, збиває начинки та вершки, змішує помадки, желе та десерти. Але головна його стихія – оформлення та подача. Він обов'язково включає фантазію та інтуїцію при розкладанні інгредієнтів на тарілці.

Домогтися професійного успіху кухарюкондитеру допоможе наявність таких особистісних якостей, як:

  • нюхова та тактильна чутливість, нюхова пам'ять;
  • гарне смакове та кольорове сприйняття, смакова пам'ять;
  • гарний окомір;
  • вишуканий смак, фантазія, схильність до творчості;

Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів, декору, за заданою рецептурою, випікає та прикрашає продукцію і так далі. Це високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату харчові продукти.