Які підкладки потрібні для двоярусного торта?

Підкладка між ярусами товста 2,5-3 мм, двостороння чи дерев'яна, обробити спиртом (як і шпажки, до речі). В основі підкладки робимо отвір у центрі таким діаметром, щоб вісь входила щільно! Це важливо. Підкладку між ярусами можна брати діаметром із верхній торт, можна більше.

Діаметр підкладки для торта залежить від розміру торта. Використовуйте формулу: діаметр підкладки = діаметру торта + 6 см. Для стандартних тортів мусів підходять підкладки 22-24 см. Для бісквітних тортів 16-18 см в діаметрі – використовуйте підкладки 22-24 см.

Так, кожен ярус торта стоїть на окремій підставці. Це обов'язково! Палі – це дерев'яні шпажки або коктейльні трубочки, які ми вертикально втикатимемо в кожен ярус (крім верхівки) для того, щоб верхній торт не провалився всередину нижнього.

Головне та основне правило: ДІАМЕТР підкладки повинен дорівнювати діаметру коржа/торта, який на ній стоїть.