Повторю, якщо ви бажаєте приготувати торт, повністю покритий мастикою, варто віддати підібрати такий крем, як ганаш або олійний крем. Тоді ви точно можете бути впевнені, що мастика не потече і не сповзе з торта.
Перед тим, як обтягувати та прикрашати торт мастикою, його необхідно підготувати. Весь торт необхідно обмазати з усіх боків та зверху надійним стійким кремом, приготованим на основі вершкового масла.. Завдання даного крему полягає в тому, щоб згладити всі нерівності коржів та підготувати торт до обтяжки мастикою.
Незважаючи на те що мастика продукт їстівний, їсти її неприйнято. Вона є упаковкою, як коробка, що зберігає та прикрашає торт. Мастика на 90% складається з цукру, тому переб'є смак будь-якого торта.