Рускус. Довгі гілки з великим, яскраво – зеленим листям. Може кілька тижнів стояти у вазі, не втрачаючи свіжого вигляду. Так як листя рускуса досить велике, то він підходить для декору багатоярусних тортів.
До них відносяться: троянда (бутони і пелюстки), орхідея, календула, настурція, волошка, кульбаба, ромашка, конюшина, фіалка, братки, хризантема, маргаритка, акація, фуксія, гладіолус, лаванда, бузок,.
Торти зазвичай прикрашають зеленню, яку можна вживати і яка підходить для прикраси тортів за формою листа і смаку. Наприклад: листочки м'яти, базиліка, евкаліпта, розмприну. Деяка зелень (м'ята, базилік) дуже швидко в'яне, тому прикрашати такими листочками торт краще безпосередньо перед подачею.
Їстівний мох — це реалістична прикраса для тортів та тістечок. Його ще нерідко називають молекулярним бісквітом, хоча в нашому рецепті вже не залишилося нічого, що було б гідним такого звання.