Стандартний алгоритм подачі страв такий:
- холодні та гострі овочеві або грибні закуски;
- м'ясні салати та з морепродуктів;
- заливне;
- холодні м'ясні закуски;
- гарячі закуски;
- основне блюдо;
- десерт.
Під час бенкету має бути мінімум 2 гарячих: одне загальне, інше індивідуальне. Якщо свято триватиме понад 7 годин, то можна додати ще одну гарячу страву (разом 3).
Залежно від кількості гостей ставлять 1 стіл (літера «Т»), 2 столи (літера «П») та 3 столи (літера «Ш»). Мінус цього варіанта в тому, що не всі гості бачать один одного та можуть виявитися спиною до винуватців урочистостей. При велику кількість столів пересування між ними може бути утруднене.