Як організувати стіл на весілля?

Стандартний алгоритм подачі страв такий:

  • холодні та гострі овочеві або грибні закуски;
  • м'ясні салати та з морепродуктів;
  • заливне;
  • холодні м'ясні закуски;
  • гарячі закуски;
  • основне блюдо;
  • десерт.

Під час бенкету має бути мінімум 2 гарячих: одне загальне, інше індивідуальне. Якщо свято триватиме понад 7 годин, то можна додати ще одну гарячу страву (разом 3).

Залежно від кількості гостей ставлять 1 стіл (літера «Т»), 2 столи (літера «П») та 3 столи (літера «Ш»). Мінус цього варіанта в тому, що не всі гості бачать один одного та можуть виявитися спиною до винуватців урочистостей. При велику кількість столів пересування між ними може бути утруднене.