Як правильно зустрічати молодят?

Мабуть, найвідоміша традиція вчить зустрічати дорогих гостей хлібом-сіллю. Сенс тут такий: подаючи коровай, господарі бажають здоров'я та процвітання, а сіль символізує захист від нечисті. За традицією гість відламував шматочок хліба, мачав його в сіль і з'їдав — обов'язково з усмішкою.

Зустріч наречених короваєм — давня традиція російського весілля. Молодих, Щойно вчинили обряд вінчання, зустрічала на порозі будинку нареченого, тепер уже чоловіка, його мати з короваєм у руках. Підносила вона коровай на новому рушнику, майстерно прикрашеному вишивкою весільної символіки.

«Хлібом, сіллю вас зустрічаємо і батьківським коханням, щоб на довгі роки були разом ви завжди!» Якщо коровай тримають обидві мами, можна вимовити таку віршовану мову: Мати нареченої: – Непростим хлібом хочемо почастувати і напутніми словами вас благословити.